nieuws

Expeditie Oost: Duivencoach Jim van Ingen uit Lattrop

Al van kinds af aan is hij besmet met het duivenvirus. Eerst ging de focus naar de sierduiven en sinds een aantal jaren zijn het de postduiven die al zijn aandacht krijgen.
De 25-jarige Jim van Ingen laat vol trots zijn bezit zien aan de leden van Expeditie Oost.

100%

"Als ik het doe dan doe ik het goed. Mijn vriendin en ik hebben de boel hier goed voor elkaar en het ziet ernaar uit dat al onze inzet zijn vruchten begint af te werpen. Maar ja, of ik dit weekend in de (weer) in de prijzen val, dat kun je nooit van tevoren zeggen", aldus een enthousiaste van Ingen.

Verhuiskaartje

"Een jaar geleden ben ik aan de Dorpsstraat in Lattrop komen wonen. De duiven die ik bij mijn ouderlijk huis hield, heb ik allemaal moeten verkopen. Duiven kun je geen verhuisbericht sturen, daar doen ze niets mee. Dus ik heb een hele nieuwe koppel moeten aanschaffen en zelf gefokt", aldus de jonge duivencoach.

Twee keer per dagen trainen

"Het kost veel tijd. 's Ochtends voor mijn werk train ik een groot aantal duiven. Meestal vliegen ze dan een uurtje en aan het eind van de middag, ga ik weer met een aantal trainen. Voeding speelt ook een belangrijke rol. Evenals het inlassen van rustperiode". 

Genieten, met volle teugen

"De duiven bedrijven topsport en zo moet je ook mee omgaan. Maar het plezier in de duivensport staat voorop en dat heb ik volop. Ik zou niet meer zonder kunnen", aldus van Ingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.