nieuws

Expeditie Oost: Gemeente Tubbergen komt met spelregels voor wildkamperen

Deze zomer kamperen op een weiland in de gemeente Tubbergen? Prima, maar dan wel mét handtekening onder de spelregels.
Het is een traditie op zich in Oost Nederlands, groepen jongeren die kamperen op een weiland. Een mooie traditie vind ook burgemeester Haverkamp van de gemeente Tubbergen maar het moet wel mooi en veilig blijven.

Spelregels

"Vorig jaar hadden we rond de 70 groepen die op de weilanden in de gemeente Tubbergen gingen kamperen. Bij een zestal ging het goed fout en dat willen we voor dit jaar voorkomen. We hebben een oproep gedaan onder de 'vakantiegangers' en samen hebben we spelregels opgesteld", aldus Wilmien Haverkamp, burgemeester van de gemeente Tubbergen.

Handhaven

"Je maakt de gekste dingen mee maar wat me het meest bij is gebleven is een groepje meiden dat even thuis ging douchen en bij terugkomst was de complete tent met inventaris vernield. We zien dat vaker dat derden de boel vernietigen dan wel verantwoordelijk zijn voor de overlast", aldus handhaver Nico Hesselink.

Komt vast goed

"Ik ga de uitdaging aan en samen met de andere ouders gaan we proberen de boel in goede banen te leiden. Iedereen is verantwoordelijk. De jeugd maar zeker ook de ouders, samen moet je het doen. Ik zie het positief tegemoet en stel mijn terrein graag ter beschikking aan mijn zoon en zijn vrienden", aldus Marcel Pol, grondeigenaar en ouder.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.