nieuws

Expeditie Oost: Buitenonderwijs moet basisschool Wiene meer leerlingen opleveren

Sinds maart dit jaar wordt er op basisschool Wiene in de gemeente Delden structureel buiten les gegeven. Een extra dimensie in het basisonderwijs wat moet resulteren in meer leerlingen.
"We zijn een kleine school met slechts 39 leerlingen. Allereerst is dit een mooie manier van lesgeven die bijzonder goed werkt bij de leeftijdscategorie waar wij mee werken maar ... we willen ons wel degelijk onderscheiden", aldus Rob Haarman, directeur van basisschool Wiene.

Elke dag naar buiten

"We geven nu gemiddeld drie uur per week buiten les en we willen in de toekomst dagelijks naar buiten. Ja, en ook in de winter wanneer het koud is en regent", aldus een enthousiaste juf Yvonne.

Passend lesmateriaal

De kinderen die verslaggeefster Esther Rikken aantreft zijn allen dolenthousiast. Alleen .... het witte papier is wel heel erg fel wanneer de zon erop schijnt maar daar gaat de basisschool vast en zeker nog iets aan doen.

Meer kinderen

"Zoals gezegd zijn we een kleine school en het zou fantastisch zijn wanneer we groeien en eerlijk is eerlijk, we zien nu al dat mensen geïnteresseerd zijn in deze manier van lesgeven en dat onze inschrijvingen stijgen", aldus Haarman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.