dinsdag 19 juni 2018 | 11:41 Laatst bijgewerkt: 9-7-2018 | 10:37
  • Foto 2 foto's

Wie wordt Overijssels kampioen 'Balletje Hooghouden' 2018? RTV Oost organiseert deze zomer opnieuw het Open Overijssels Kampioenschap ‘Balletje Hooghouden’. 

Deelnemers kunnen zich kwalificeren voor de finale via een aantal voorronden in de provincie. Elke voorronde levert één finalist op. De finalisten strijden later dit jaar in het MAC³PARK-stadion van PEC Zwolle voorafgaand aan een eredivisiewedstrijd om de ‘Cup met de grote oren’. Natuurlijk zijn er tijdens de voorronden ook al mooie prijzen te winnen. Zo krijgt de Top 5 van elke voorronde een verrassingspakket van de gastclub en een leuke herinnering van RTV Oost.

Voorronden
De volgende voorronden zijn gepland:
Zaterdag 30 juni van 13.00 - 16.00 uur tijdens de Open Dag PEC Zwolle
Zondag 8 juli van 12.00- 17.00 uur tijdens de Open Dag FC Twente
Zondag 15 juli van 11.00 - 14.30 uur tijdens de Open Dag Heracles Almelo
Zondag 15 juli van 12.00 - 16.30 uur tijdens de Open Dag Go Ahead Eagles

De voorronden vinden plaats bij de RTV Oost-stand en staan onder auspiciën van studenten Sport & Bewegen van het ROC van Twente. Deelname is gratis en staat open voor iedereen die durft, je kunt je ter plekke aanmelden.

 

Spelregels
Balletje Hooghouden is een spel waarbij de speler (m/v) een voetbal in maximaal tien minuten meerdere malen van lichaamsdelen laat stuiten zonder dat de bal tussentijds de grond raakt. Raakt de bal de arm, hand of grond of zijn de tien minuten over, dan is het aantal aanrakingen tot dat moment bepalend. De bal mag met elk lichaamsdeel worden hooggehouden, behalve met het deel van schouder tot vingers. Het oordeel van de scheidsrechter is hierin bepalend. Meestal wordt de bal op de wreef van de voet, de knie, de borst, de schouders of het hoofd gestuit. Elke kandidaat heeft per beurt drie pogingen waarover hij/zij maximaal 10 minuten mag doen. Passeert een poging de 100 x hooghouden dan vervalt het recht op resterende pogingen en telt dat als eindresultaat. Het is kandidaten toegestaan meerdere pogingen te doen maar alleen bij melding vooraf en na toestemming van de spelleiding. Bij de finale van de Overijsselse Kampioenschappen beginnen alle deelnemers met een score van 0 en krijgen ze wederom 10 minuten speeltijd en maximaal 3 pogingen!

Lees verder onder de foto...

Tom Besten - fotograaf: RTV Oost

Eerste Overijsselse Kampioen

De toen 12-jarige Tom Besten uit Haarle (foto) werd in 2017 de allereerste Overijssels kampioen ‘Balletje Hooghouden’. Tijdens de finale van het kampioenschap in de Grolsch Veste bij FC Twente in Enschede wist hij de bal binnen tien minuten maar liefst 1328 keer hoog te houden.

  • 2017 Tom Besten eerste Overijssels kampioen Balletje Hooghouden
Informatie