Overig

Documentaire 'De jongen van Menum: van boer naar profdarter'

De jongen van Menum; van boer naar profdarter © RTV Oost
Op 19-jarige leeftijd veroverde boerenjongen Danny Jansen onverwachts een proflicentie als darter. Danny, die in Holten bekend staat als de jongen van Menum, kreeg te horen dat hij mee mag gooien met de 128 allerbesten van de wereld. Danny heeft één doel: zich kwalificeren voor het WK Darts in Ally Pally, Londen. Of dat lukt zie je maandag 12 december in de documentaire ‘De jongen van Menum’ op TV Oost en dinsdag 13 december op RTV Oost YouTube.
Danny Jansen dart nog maar 6 jaar. Als 15-jarig jongetje begon hij in het café in Markelo in teamverband zijn pijlen te gooien. Daar werd hij in korte tijd zo goed dat hij naar de Q-school mocht, een tussenstop naar de proflicentie. In 2018 werd hij Nederlands kampioen junioren, en vanaf dat moment werden in rap tempo wereldwijd steeds meer titels veroverd. Weet hij nu rivalen als Peter Wright en Dave Chisnall te verslaan? Lukt het hem om het hoogste dartpodium te bereiken?
‘De jongen van Menum’ is gemaakt door Pim Paalhaar. Je ziet de documentaire bij TV Oost op maandag 12 december om 18.30, 20.30 en 22.30 uur en op dinsdag 13 december op RTV Oost YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.