De video wordt geladen ...
zondag 6 juli 2008 | 17:22 Laatst bijgewerkt: 16-6-2014 | 10:35
  • Video 1 video
  • Audio 1 fragment

De twaalfde editie van het straatfestival 'Deventer op stelten' heeft dit jaar 120.000 bezoekers naar Deventer. Dat is net zo veel als bij de vorige editie.

Drie dagen lang konden bezoekers zich in de binnenstad vergapen aan tientallen theateracts op stelten. De theatergezelschappen zijn afkomstig uit heel Europa en Australië. Hoogtepunten waren La Grande Parade van Compagnie Off uit Frankrijk en de wereldpremière van Don Quixote van Theater Gajes uit Deventer. 

 

Ziet u geen mogelijkheid te reageren? Klik dan hier.

Ouders kunnen het schoolgedrag van leerlingen tegenwoordig bijna realtime volgen via apps als Magister en SOMtoday. Slechte cijfers, gespijbeld of een keertje te laat? Ouders lezen het bijna direct.

Paul van Meenen (D66) vindt dat de privacy in het gedrang komt, zegt hij tegen de NOS. "Ouders hoeven echt te weten of de leerling een keer in het fietsenhok aan het zoenen is." Leerling Maximiliaan is het met hem eens. Zijn ouders krijgen een pushmelding bij elk cijfer dat hij haalt: "Ze weten het vaak eerder dan ik."

Schooldirecteur Thijs van der Leij vindt privacy geen issue: "De app is een instrument waarin je ook cijfers ziet. Maar als school ben je bezig met het vormen van een kind. Dat gaat niet altijd over cijfers."

Wat vindt u? Laat het weten door te reageren!

Praat mee
Informatie