De video wordt geladen ...
zondag 6 juli 2008 | 17:22 Laatst bijgewerkt: 16-6-2014 | 10:35
  • Video 1 video
  • Audio 1 fragment

De twaalfde editie van het straatfestival 'Deventer op stelten' heeft dit jaar 120.000 bezoekers naar Deventer. Dat is net zo veel als bij de vorige editie.

Drie dagen lang konden bezoekers zich in de binnenstad vergapen aan tientallen theateracts op stelten. De theatergezelschappen zijn afkomstig uit heel Europa en Australië. Hoogtepunten waren La Grande Parade van Compagnie Off uit Frankrijk en de wereldpremière van Don Quixote van Theater Gajes uit Deventer. 

 

Zie je geen mogelijkheid om te stemmen? Klik dan hier.

Balanceren op spoorrails, je hond even langs het spoor uitlaten of een frisse duik vanaf een spoorbrug over een rivier. Spoorlopers: ze zijn spoorbeheerder ProRail een doorn in het oog en daarom worden er meer controles langs het spoor gehouden. Met resultaat. 


Vorig jaar werden er in Nederland twintig spoorlopers op de bon geslingerd, waarvan één boete in Overijssel werd uitgeschreven. Dit jaar staat de teller landelijk op 32 bekeuringen. Een kwart daarvan is uitgedeeld in onze provincie. 

Is de inzet van ProRail te begrijpen? Of kunnen we spoorlopers beter op een andere manier ontmoedigen, als het om nog geen tiental spoorlopers in onze provincie per jaar gaat?

Laat het weten door te reageren!

Praat mee
Informatie