Betaald voetbal

Directeur Hoogma prijst aanvalslinie van Heracles: "Die kon het verschil maken"

Ook Nico-Jan Hoogma dompelde zich zondagavond onder in het feestgedruis bij de huldiging van Heracles, op het Marktplein in Almelo. De technisch directeur van de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie is verguld dat promotie én titel een feit is. Ook stipte hij nog even de doelpuntenproductie van dit seizoen aan.
"Wat we heel goed gedaan hebben is dat onze voorhoedespelers het verschil konden maken. We hebben meer dan honderd doelpunten gemaakt en dat is ongelooflijk", blikt Hoogma terug. Hij betwijfelt of Heracles dit seizoen ook het beste voetbal heeft laten zien. "Het is en blijft Keuken Kampioen Divisie en dat gaat met ups and downs. Heel veel fouten worden er gemaakt en het gaat heen en weer."

Schaal aan Justin

Hoogma reikte vrijdagavond de schaal uit aan zijn zoon, aanvoerder Justin, en dat was een zeer bijzonder moment voor de technisch eindverantwoordelijke. "Iedereen binnen de organisatie wilde absoluut dat ik dat zou doen. Ik voelde eerst een beetje ongemak, want je bent onderdeel van de organisatie. Maar ik snapte de symboliek ook wel. Dan gebeurt dat en dat zijn mooie momenten."

Huldiging

"Het gezamenlijk vieren met het publiek is fantastisch. Die ons het hele seizoen massaal hebben ondersteund, zowel thuis als uit, gefaciliteerd ook door onze sponsoren. Eigenlijk heeft de hele club ervoor gezorgd dat we met z'n allen maximaal gas konden geven om uiteindelijk zo snel mogelijk terug te komen. Dat is mooi om daar onderdeel van te zijn", aldus Hoogma.
Thomas Bruns geniet van titel en huldiging: "Terechte kampioen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.