Nieuws

ROOTS | Weerman Dennis Wilt had een onbezorgde jeugd, zijn eigen kinderen helaas niet

Dennis Wilt is de vierde gast in het programma Roots
Dennis Wilt is de vierde gast in het programma Roots © RTV Oost
Dennis Wilt kan vol geuren en kleuren vertellen over zijn hele gelukkige jeugd met zijn ouders in Enschede. Helaas is dat niet voor zijn eigen kinderen het geval geweest. Zijn zoontje overleed op jonge leeftijd en zijn dochter kreeg kort daarna leukemie.
Dennis Wilt is de vierde gast in het programma Roots. In dat programma neemt presentator Bert Eeftink met zijn gasten een duik in hun verleden. Bas Nijhuis, Erik Neimeijer en Marisa Heutink gingen Dennis al voor.
Dennis zijn eerste zoon kwam zwaar gehandicapt ter wereld en door de compilaties heeft hij dat niet overleefd. "We hebben er alles aan gedaan om hem een beetje een leven te geven, maar dat mocht helaas niet zo lang zijn", zegt Dennis. Niet snel daarna volgde de ziekte van zijn dochter. "Onze zoon was net overleden. We waren net een beetje bijgekomen van het verlies en toen zaten we opnieuw in de mallemolen."
In onderstaande video vertelt Dennis over de impact dat zoiets heeft:

Eigen jeugd

Samen met Bert gaat Dennis terug naar zijn ouderlijk huis. Het huis in Enschede waar hij van zijn zesde tot zijn negentiende heeft gewoond. Op het moment dat ze aankomen, komt net Douwe thuis. Douwe zijn ouders hebben jaren geleden het huis gekocht van de familie van Dennis. Ze mogen een kijkje binnen nemen en gelijk komen er allemaal herinneringen weer boven.
Dennis zijn vader was een bekende politieagent, maar in zijn vrije tijd ook fervent klusser. Een klusser die het niet zo nauw nam met de regeltjes en vergunningen. Van een bar middenin de woonkamer, tot een sauna: hij maakte het allemaal zelf. En dat hebben de nieuwe eigenaren van het huis geweten...
Dennis Wilt had een 'hele handige vader'

Meer zien van Dennis?

Dennis is samen met Bert op nog meer plekken uit zijn jeugd geweest. Hij bezoekt onder andere zijn oude school, krijgt een video boodschap van zijn jeugdliefde en gaat cocktails maken. Hier kan je daar meer van zien.
Bas Nijhuis was de eerste gast van Roots, hier kan je dat terugzien. Erik Neimeijer was de tweede en dat kan je hier bekijken. Marisa Heutink was nummer drie. Volgende week staat de laatste aflevering op het programma, Stef Ekkel staat dan centraal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.