Betaald voetbal

Met vers bloed heeft Heracles slechts een kwartiertje nodig om te winnen in Oss

Heracles Almelo blijft in het spoor van koploper PEC Zwolle. Na een tegenvallende eerste helft hadden de invallers na de rust een belangrijk aandeel in de uiteindelijk ruime zege op TOP Oss. In Noord-Brabant werd het 1-5, mede dankzij een hattrick van Nikolai Laursen.
In Almelo hoopte men stiekem dat het gat met koploper PEC Zwolle kleiner was geweest op het moment dat er vrijdagavond werd afgetrapt in Oss. De lijstaanvoerder maakte echter geen fout in de lastige uitwedstrijden tegen Willem II en De Graafschap. Wat heet, PEC hield zelfs de maximale buit over aan beide duels.
De opdracht voor het jagende Heracles was dan ook simpel: winnen op bezoek bij de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie. Een karwei dat alleen op papier makkelijker leek dan in de praktijk. TOP Oss won drie van de laatste vier duels en slaagde er onder meer in het goed presterende VVV-Venlo en Jong Ajax - waarbij het altijd maar de vraag is wie er spelen - over de knie te leggen.

Ontevreden

Lammers liet het een dag voor het treffen al weten: als zijn ploeg het 'normale niveau' haalt dan mogen er geen punten worden gemorst in het Frans Heesen Stadion. Maar of de oefenmeester met een tevreden gevoel de rust inging, is nog maar de vraag. Getuige het inbrengen van Rigino Cicilia en Marko Vejinovic liet het antwoord zich raden, want ondanks kansen voor Nikolai Laursen en Lucas Schoofs stond het halverwege nog dubbel blank.

Vers bloed

Met vers bloed binnen de lijnen schroefde Heracles het tempo vanaf het eerste fluitsignaal van de tweede helft direct op. Een kwartiertje had het slechts nodig om definitief af te rekenen met TOP Oss. Met daarbij een belangrijke rol voor de invallers. De 0-1 kwam, weliswaar met het nodige geluk, op naam van Cicilia. Vlak daarna knikte Laursen binnen uit een hoekschop van Vejinovic. Diezelfde Laursen was met een uur op de klok wederom goud waard door zijn veertiende treffer van het seizoen tegen de touwen te koppen.

Hattrick Laursen

Voor Heracles de uitgelezen kans om het doelsaldo wat op te krikken. TOP Oss weigerde zich aanvankelijk echter te lenen voor kanonnenvoer. De thuisploeg produceerde zelfs nog een eretreffer. Leidsman hoopte heel even het Brabantse vuurtje weer aan te wakkeren, maar tot een heuse remontada kwam het niet meer. In de slotfase sloegen de bezoekers uit Almelo nog tweemaal toe. Met een geweldige pegel zorgde Vejinovic voor 1-4, waarna Laursen met zijn derde de eindstand op 1-5 bepaalde.

TOP Oss - Heracles Almelo 1-5

0-1 Cicilia (50)
0-2 Laursen (56)
0-3 Laursen (60)
1-3 Leidsman (76)
1-4 Vejinovic (81)
1-5 Laursen (90+2)
Arbiter: Gansner
Geel:
Margaritha; Mukeh
TOP Oss: Jansen; Mukeh (Clein/62), Allemeersch, Hilderink, Piqué, Pata (Pavlidis/85); Gündüz, Van Leeuwen, Dekker (Margaret/85); Margaritha, Van Hoeven (Leidsman/73)
Heracles Almelo: Brouwer; Rente (Mokono/82), Cestic, Hoogma, Roosken; Bruns (Vejinovic/46), Schoofs, Ouahim (Azzaoui/69); Laursen, Armenteros (Cicilia/46), Hansson (Wehmeyer/68)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.