Overige sporten

FBK Games bijna uitverkocht: "Doet ons denken aan prachtige tijden met Haile Gebrselassie"

De glorietijden van de FBK Games in de jaren negentig lijken te herleven. Het Fanny Blankers Koen Stadion is voor Tweede Pinksterdag al nagenoeg uitverkocht. Reden is de nieuwe status van het evenement en de successen van de Nederlandse equipe.
Hans Kloosterman, directeur van het atletiekevenement in Hengelo, kijkt dan ook met een grote glimlach uit naar het evenement. "Het doet ons denken aan de prachtige tijden met Haile Gebrselassie. We zijn sinds lange tijd dus weer op weg naar een vol stadion. Er zijn nog ongeveer 1000 zitplekken te koop."
Directeur Kloosterman: "We staan er goed op met de FBK Games"

Te zien in 140 landen

Door de hoogste gouden status in de World Athletics Continental Tour, een serie wedstrijden onder de Diamond League -de Champions League van de atletiek- is de FBK Games ook mondiaal erg in trek. De editie van 2022 wordt uitgezonden in maar liefst 140 landen. Voorheen waren er beelden zichtbaar in twintig en dertig landen.

Hopen op wereldrecord

Voor Ellen van Langen, de directrice die het deelnemersveld samenstelt, helpt de hernieuwde status ook mee om de wereldtop naar Hengelo te halen. Maar liefst vijf olympisch kampioenen tekenen de presentielijst. Zo wordt gehoopt op een wereldrecord van Armand Duplantis. De Zweedse polsstokhoogspringer rijgt de wereldrecords aaneen en de organisatie van de FBK Games heeft zelfs een verzekering afgesloten om zich enigszins in te dekken voor de premie van €25.000 die Duplantis ontvangt bij het springen van een wereldrecord.
Ellen van Langen: "Veel Nederlandse toppers maakt het een feestje"

Nationale top

Naast al het internationale geweld prijken ook de internationale toppers uit eigen land op de deelnemerslijst. Zo kunnen de toeschouwers ook Dafne Schippers, Femke Bol en Nadine Visser aan het werk zien op de verschillende onderdelen.
Nadine Visser: "Een van de leukste wedstrijden"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.