nieuws

Twente Plat op tournee

Het gezelschap is op tournee
Het gezelschap is op tournee © Noord Oost Twente
"Twente Plat" viert haar 40-jarig jubileum met een tournee.
De Twentse humorgroep trekt voor deze speciale gelegenheid niet alleen door Twente, maar doet ook steden als Apeldoorn en Doetinchem aan. Er is in deze voorstelling volop nieuw repertoire en natuurlijk blikt "Twente Plat" ook terug op de afgelopen veertig jaar met typetjes geïnspireerd op eerdere sketches als "Gait Oet 't Klooster" en "Toon Oet Oln`zel".

Touren

In de jaren 70 begon het allemaal met een live opname van de LP "Twente Plat", waarvan 35.000 exemplaren werden verkocht. Sindsdien touren de Twentaren door heel Oost-Nederland met hun conferences, sketches en liedjes in dialect.

Stoppen

De groep is al jaren populair. Lid van het eerste uur Fred Rootveld vertelde dan ook eerder aan Oost nog niet over stoppen na te denken: "Het wordt zeker een Tommy Coopertje", daarmee doelend op de Britse komiek die na een hartaanval tijdens zijn podiumact overleed.
De tournee is op 24 februari te zien in het Wilminktheater in Enschede en gaat door tot 24 maart in zeven theaters. Daarnaast is recent een CD van het viertal verschenen, waarop 13 nieuwe, Nederlandstalige nummers staan. 
De voorstellingen vinden op verschillende locaties plaats

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.