nieuws

Studenten Cibap uit Zwolle protesteren

Cibap in Zwolle
Cibap in Zwolle © RTV Oost
Studenten van creatieve vakschool het Cibap in Zwolle liepen afgelopen week met protestborden door Zwolle ter promotie van hun muzikale conflictkomedie ‘George en Eran lossen de Wereldvrede op! De Finale’.
Protestborden tegen pesten, dierenmishandeling, milieuvervuiling: allerlei onderwerpen kwamen voorbij. Zo ook in de voorstelling, waarin grote maatschappelijke thema's een grote rol spelen.

Slotstuk

De voorstelling is het slotstuk van een trilogie waarin het verhaal van George Elias Tobal en Eran Ben-Michael centraal staat. Zij zijn tevens de producenten. De in Syrië geboren George strandde in Lesbos en zag elke dag honderden landgenoten aanspoelen in overvolle boten. Hij hielp de vluchtelingen veilig aan land komen.
Eran vertrok naar Den Haag en ondernam een reis die hem via Brussel langs Parijs naar Berlijn leidde om te praten met mensen die het verschil kunnen maken. In deze laatste voorstelling vinden zij de sleutel waarmee de poorten naar de wereldvrede geopend worden. 
Ondanks de zware onderwerpen is er in het stuk genoeg ruimte voor humor, zelfspot en relativering.

Omgevingsbewustzijn

De voorstelling wordt opgevoerd in de ontwerpfabriek van het Cibap en is deel van de lessen omgevingsbewustzijn. Ook na de voorstelling blijven de leerlingen met dit onderwerp bezig. Zij gaan onder begeleiding van een docent met de theatermakers in discussie over het onderwerp en de protestborden die zij hebben gemaakt.
Op 19 april wordt de muzikale conflictkomedie opgevoerd in de ontwerpfabriek van het Cibap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.