Racefietsen, e-biken, mountainbiken, gravelbiken, handbiken, crossfietsen en hele oude fietsen… het komt allemaal aan bod in de ‘De Fietsclub’. Vanaf dinsdag 5 september zie je het tweede seizoen van deze serie bij RTV Oost. Heb je leuke fietstips of wil je met jouw fietsclub meedoen? Stuur een mail naar fietsclub@rtvoost.nl. Alle uitzendtijden vind je in onze tv-gids.

Overijssel wordt wel gezien als de bakermat van fietsend Nederland, daar zijn we trots op. Met de eerste fietsfabriek in Nederland (1869) en de officiële eerste fietsclub in ons land ‘Immer Weiter’ (1871), beide uit Deventer, kreeg het fietsen in ons land een enorme impuls.

In De Fietsclub gaat programmamaker André van der Zee met de leden van een fietsclub op pad om ‘hun mooiste stukje Overijssel’ te loten zien. Mooie recreatieve routes, verbluffende MTB-tracks en uitdagende racefietsroutes. De Fietsclub neemt je mee naar de meest bijzondere en soms zelfs nog onontdekte plekken die onze provincie te bieden heeft. De routes kun je zelf ook fietsen, je vindt de beschrijving onder Fietsroutes.