Programmamaker André van der Zee gaat met de leden van een fietsclub op pad om ‘hun mooiste stukje Overijssel’ te laten zien. Mooie recreatieve routes, verbluffende MTB-tracks en uitdagende racefietsroutes. De Fietsclub neemt je mee naar de meest bijzondere en soms zelfs nog onontdekte plekken die onze provincie te bieden heeft.

Heb je ook zin gekregen in fietsen? Na elke aflevering vind je hier een nieuwe route uit De Fietsclub.

Rondje Steenwijk-Blokzijl 

In aflevering vijf fietst presentator André van der Zee een stuk van de Holland-Venetië tocht met de wielrenners van RTV Steenwijk. Een prachtige route in het waterrijke gebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Onderweg wordt er een stop gemaakt voor een bakje koffie bij de enige B&B van (het plaatsje) Nederland. Wil je deze route ook verkennen? Download 'm dan hieronder.

Rondje 'Steenwijk - Blokzijl' (GPX)

MTB-rondje Tubbergen 

In aflevering vier fietst presentator André van der Zee een ‘rondje Tubbergen’ met de MTB Matties. Een vriendenclub die elke zondag met de mountainbikes door de bossen crost. De tocht gaat langs de Manderheide met een klein uitstapje over de grens naar Duitsland en vervolgens via Vasse weer terug naar Tubbergen. Wil je ook met je mountainbike op pad? Download hieronder de route.

Route 'MTB-rondje Tubbergen' (GPX)

Rondje Zwolle - Hasselt 

In aflevering 3 rijdt wereldkampioen Kirsten Wild met het PEC Peloton het rondje Zwolle-Hasselt. Ze omschrijft de route als een mooi opwarm rondje. “Gewoon een heerlijk rondje want de natuur is hier prachtig. Vooral op de dijk langs het Zwarte Water. En voor een gedeelte zijn de auto’s ook niet toegestaan, dus kan je lekker doortrappen”. Zelf ook dit rondje fietsen? Download hieronder de route.

Route 'Rondje Zwolle-Hasselt' (GPX)

Rondje Staphorst 

In aflevering twee fietst presentator André van der Zee een ‘rondje Staphorst’ met de dikke bandenclub van Wieler Tourfiets Club Staphorst-Rouveen. De route gaat onder meer langs nostalgische boerderijen, door natuurgebied de Zwarte Dennen en het dal van de Reest, het riviertje dat de grens vormt tussen de provincies Drenthe en Overijssel. Onderweg stopt de fietsclub bij Ooievaarskolonie De Lokkerij in De Wijk en het smokbankje in IJhorst. Zelf ook dit rondje fietsen? Download hieronder de route.

Rondje 'Staphorst met de dikke bandenclub' (GPX)

Rondje Denekamp - Ootmarsum 

In aflevering één toeren we met Rijwieltourclub Twente in Dinkelland. In het relatief vlakke Overijsselse landschap moet presentator André van der Zee nog aardig aan de bak om de groep bij te houden bij het ‘klimmetje’ dat ook tijdens het NK wielrennen onderdeel was van het parcours. Zelf proberen? Download hieronder de route.

Route 'Rondje Denekamp - Ootmarsum' (GPX)