Sarah de Geest presenteert elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur De Lunch.

Warm of koud lunchen? En wat eet je dan het liefst?

Sarah: Ik ga voor de koude lunch. Meestal eet ik een broodje kaas. Soms nog een beetje sla erop en dan is mijn lunch al perfect. Maar ga ik ergens uitgebreid lunchen, dan kan het ook wel een keer helemaal iets anders worden. Ik ben ook gek op tosti's trouwens. Met ketchup!

Wat is je favoriete after-lunchplaat?

Sarah: De lunch sluit ik graag vrolijk af met een meezing-plaat. Ik ben gek op de bekende grote Nederlandstalige hits. Maar dat is de luisteraar vast niet ontgaan. Tino Martin bijvoorbeeld, de een vindt het niks en de ander vindt het fantastisch. Ik behoor geregeld tot die laatste categorie. Maar het kan ook een lekkere jaren 80-hit zijn. Als je maar lekker mee kunt zingen en er vrolijk van wordt.

Wat mag niet ontbreken in een lunchradioprogramma?

Sarah: Wat niet mag ontbreken, is gezelligheid. De lunch is toch de break van de dag en moet een beetje luchtig aanvoelen. Je moet tenslotte nog de hele middag door met bijvoorbeeld je werk. Dus tijdens de lunch moet je lekker bijgepraat worden, leuke dingen horen en de boel even los kunnen laten met fijne muziek.

Wat is voor jou ‘Thuis in Overijssel?’

Sarah: Thuis in Overijssel kun je heel letterlijk nemen; als ik na een uitje of reis de IJssel weer overkom, dan weet ik dat ik thuis ben. De omgeving, de mensen, de cultuur. Je voelt aan alles dat je er weer bent. Ik ben een echte Tukker, geboren en getogen. En anderen vinden het soms niks, maar ik houd van het accent van de mensen hier. Ook op vakantie, als je iemand hoort met het accent van hier, voelt het toch een beetje als thuis :-)