In De Wijkpatrouille worden vijf Twentse wijkagenten gevolgd tijdens hun werkzaamheden: Bas ten Berge (Vroomshoop e.o.), Milou Blikmans (Oldenzaal-Centrum), Arjan Prins & Nick Jansen (Hengelo) en Gerrit-Jan Brinkman (Albergen e.o.).

Bas ten Berge

Bas ten Berge is sinds twee jaar wijkagent van Vroomshoop en Geerdijk. Hij werkt nu zo’n twintig jaar bij de politie en ziet eerlijkheid als zijn kracht. Maar boeven vangen was de echte reden om voor de politie te gaan werken.

Milou Blikmans

Milou Blikmans is bijna drie jaar de wijkagent in het centrum van Oldenzaal. Ze houdt van de actie in haar diensten, maar ook van het contact met de bewoners. Een druk en bruisend gebied, maar ook met de nodige uitdagingen.

Gerrit Jan Brinkman

Gerrit Jan Brinkman is al vier jaar de wijkagent van de hechte dorpen Albergen, Mariaparochie, Fleringen en Harbrinkhoek. Een flink gebied dus, waar hij zich helemaal op zijn plek voelt.

Nick Jansen

Nick Jansen is de wijkagent van de Hengelose Es Noord. Een wijk met veel verschillende bewoners en dus ook veel uitdagingen. Contact met mensen is waar hij van houdt en dat past dus goed in zijn rol als wijkagent.

Arjan Prins

Arjan Prins is de wijkagent van Hengelo-Zuid, Beckum en Oele. Het politiewerk is met de paplepel ingegoten, want zijn vader was ook agent. Met zeventien jaar ervaring werkt hij nu in het grootste gebied van alle wijkagenten in Hengelo. Met de haven én grote buitengebieden.