Voorlichtingsdag

Hoe weet je nou wat je later kunt doen met je opleiding? Welke functies zijn er allemaal binnen de regionale omroep en waarom is werken bij een regionale omroep zo ontzettend leerzaam? Allemaal vragen waar je tijdens de Voorlichtingsdag bij RTV Oost antwoorden op krijgt. Doe jij een studie die met media te maken heeft? Of zou je graag in de mediawereld aan de slag willen? Kom dan eens kennis maken met de wereld die media heet.

Wanneer en voor wie?

Doe jij de studie Journalistiek, Communicatie, Media & Entertainment, MIC en/of Cross Media? Dan is deze Voorlichtingsdag bij uitstek iets voor jou! Doe je een andere opleiding maar wel in de richting van media, of ben je geïnteresseerd in de technische kant van ons vak? Laat het ons dan ook weten. We kunnen ons programma hier op aanpassen.

De Voorlichtingsdagen bij RTV Oost zijn vooralsnog uitgesteld! Op deze pagina zullen we je tijdig informeren wanneer we hier weer mee verder gaan!

Werken in de media - regie - fotograaf: RTV Oost

Programma

De voorlichtingsdag begint rond 10.00 uur met een ontvangst met koffie en thee, gevolgd door een welkomstwoord en een introductie van de dag. In de ochtend komen er verslaggevers/redacteuren aan het woord. Zij vertellen over het werk dat zij doen binnen RTV Oost. Je krijgt op deze manier meer inzicht in een aantal banen die je na afloop van je studie uit zou kunnen oefenen.

Je hoort wat werken binnen de omroep inhoudt, welke studie je gevolgd moet hebben voor een bepaalde functie, welke stages er te lopen zijn, welke functies er zijn etc.

Hierna lunchen we in het bedrijfsrestaurant. De lunch wordt aangeboden door RTV Oost maar uiteraard ben je ook vrij om je eigen lunch mee te nemen.

Werken in de media - journalist en cameraman - fotograaf: RTV Oost

Na de lunch wat meer interactie op het programma. Een redactie collega vertelt over haar/zijn werk. Hoe komen uitzendingen van Bij Oost | Vandaag en SPUNCK tot stand? Wat komt er allemaal bij kijken? Tevens gaat ze/hij actief met je aan de slag om je het een en ander te leren over cameratechnieken, het afnemen van interviews en het stellen van de juiste vragen.

Na afloop volgt er nog een korte rondleiding door en krijg je een beeld van wie RTV Oost is en hoe de studio's eruit zien. Rond 15.00 uur eindigt het programma.

Werken in de media - redactie - fotograaf: RTV Oost