dinsdag 20 februari 2018 | 09:33 Laatst bijgewerkt: 30-3-2018 | 10:58
  • Foto 1 foto

De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt in het Paasweekend het decor voor het nautische evenement Sail Kampen. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de IJsselkade. RTV Oost volgt het evenement op radio, tv, internet en social media.

Vlootschouw

Sail Kampen begint op vrijdagavond 30 maart met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen aan het publiek. Historische schepen uit de Hanze-, en VOC-tijd. Je ziet de vlootschouw live op TV Oost, rtvoost.nl en de RTV Oost-Facebookpagina om 17.30 uur. De uitzending wordt herhaald op zaterdag om 15.00 uur. 

 

Op zaterdag, zondag en maandag is er van alles te beleven in Kampen. Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanzegeschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten en levende standbeelden. Zaterdag volg je overdag alle gebeurtenissen op Radio Oost, rtvoost.nl en de RTV Oost-Facebookpagina. Op zaterdagavond zie je om 18.20 en 22.20 uur op TV Oost in een uitgebreid Sail Kampen journaal de hoogtepunten van die dag. Zondag en maandag mis je niets via rtvoost.nl en de RTV Oost-Facebookpagina.

 

RTV Oost is tijdens het evenement ‘calamiteitenzender’ van Sail Kampen 2018. Belangrijke wijzigingen in het openbaar vervoer (inzet extra treinen of bussen) maar ook het volstromen van de grote parkeerplaatsen en eventuele inzet van extra parkings zullen ook via Radio Oost en de social mediakanalen van RTV Oost kenbaar worden gemaakt.

Meer lezen over:

Sail Kampen

  • 20 feb Sail Kampen 2018
Informatie