Marcel Oosten en Bastiaan Kleinjan hoor je elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op Radio Oost

Hoe zorg je ervoor dat je goed wakker aan de dag begint?

Marcel: Mijn dagelijkse push-ups. Nu in het donker... Dan in de auto de radio aan en onderweg een boterham. In de studio eerst koffie en dan kan ik beginnen.

Bastiaan: Een ijs-, maar dan ook ijskoude douche. Ja, echt! Dan krijg je zelfs om half vijf 's ochtends een boost en ben je helemaal klaar voor de dag. Daarna zijn een paar lekkere koppen koffie geen overbodige luxe, om vervolgens bovenop het Overijsselse nieuws te duiken.

Met welke plaat sta je het liefst op?

Marcel: Ik heb geen favoriete opsta-plaat, maar met een beetje stevige rock is het goed wakker worden. Iets van Snow Patrol, Live of the Tragically Hip. Maar ook Golden Earring of Herman Brood zijn goed.

Bastiaan: Hazes is de basis van alles. Dus ook van een vroege ochtend bij Oost.

Wie van jullie twee heeft het grootste ochtendhumeur?

Marcel: Ik heb niet zo veel last van een ochtendhumeur. Je kunt de dag maar beter goed beginnen toch...!!??!!

Bastiaan: Die durf ik wel voor mijn rekening te nemen. Ik ben totaal geen ochtendmens, dus eigenlijk is het al een wonder dat ik dit vroege tijdstip sinds 2018 volhoud. Maar een ochtend vol goede muziek, het laatste nieuws en de leukste luisteraars maakt dat het ochtendhumeur snel verdwijnt!

Wat is voor jou ‘Thuis in Overijssel?

Marcel: Dat is toch vooral mijn woonplaats Zwolle. Met het mooie oude centrum en toch redelijk wat te doen, zonder de Overijsselse rust en nuchterheid te verliezen. Ik ben in veel steden (geweest), maar ben toch altijd blij wanneer ik terug kom in Zwolle.

Bastiaan: Thuis in Overijssel is voor mij de mentaliteit van de Overijsselaar. Daar voel ik mij enorm bij thuis en op mijn plek. Of dat nou in mijn geboortestad Deventer - de mooiste stad van Overijssel en Nederland als je het mij vraagt - of mijn gezellige wijkje in Hengelo is, het is altijd vriendelijk, gemoedelijk en behulpzaam.