nieuws

"Gemeente Ommen is niet failliet"

'Ommen was niet failliet, Ommen is niet failliet en Ommen gaat niet failliet'. Dat heeft burgemeester Mittendorff donderdagavond verklaard in de gemeenteraad. Ze reageerde op verhalen over enorme tekorten bij het project De Drieslag.
De gemeente zou 28 miljoen euro verloren hebben op het bouwproject. De burgemeester legde de verklaring af naar aanleiding van een publicatie in dagblad de Stentor. Ommen zou door het verlies op de rand van een faillissement balanceren. Het college van burgemeester en wethouders wil Inhoudelijk niet verder ingaan op de vermeende verliezen.
De gemeente Ommen begon in 2003 met De Drieslag. Doel was om de bebouwde kom beter in te richten. Daarvoor werd een bedrijventerrein verplaatst naar het terrein waar eerder een sportpark zat zodat er op de vrijgekomen grond huizen zouden kunnen worden gebouwd. Omdat er geen vraag meer is naar huizen en bouwgrond zit de gemeente nu met de dure grond in haar maag. Omdat er al wel voor veel geld een nieuw bedrijventerrein is ingericht en omdat de verplaatsing van het sportpark fiks duurder heeft uitgepakt is het verlies nu zo groot.
Een speciale onderzoekscommissie van de Ommer gemeenteraad is al maanden bezig met een grootschalig onderzoek naar de verliezen. De resultaten van dat onderzoek worden begin december bekend gemaakt. Voorzitter Nijhuis van de commissie wilde donderdagavond niet zeggen of het geopenbaarde verlies klopt of niet.
Mocht Ommen het verlies niet meer zelf kunnen dragen dan komt de gemeente onder curatele van de provincie. Het zou niet de eerste keer zijn dat de gemeente onder curatele komt te staan. In 2010 stond de gemeente ook al onder toezicht van de provincie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.