nieuws

Eis: 24 jaar voor dubbele moord Almelo

Justitie heeft 24 jaar cel geëist tegen de man die ervan verdacht wordt twee Almeloërs in de wijk Goossenmaat om het leven te hebben gebracht.
De verdachte is een 27-jarige Pool. Hij beging de moorden vorig jaar februari. Volgens justitie was de man op dievenpad en vermoordde hij de slachtoffers om herkenning te voorkomen. Na de inbraken bleven de slachtoffers nog enkele uren in leven. De 27-jarige zou in die tijd heen en weer gelopen hebben tussen de beide woningen en de slachtoffers ook op verschillende momenten ernstig mishandeld hebben. De verdachte werd later met bebloede handen aangetroffen in een ander huis in de buurt. Voor de rechtbank verklaarde hij dat hij opdracht kreeg van stemmen om de twee te doden. Duidelijk is dat de man grote hoeveelheden drank en drugs had gebruikt in de dagen voor de moorden.
Door de drank en drugs verkeerde de man in een psychose, maar volgens het Pieter Baan Centrum was hij slechts licht verminderd toerekeningsvatbaar. Deskundigen concluderen dat een tbs-behandeling niet op zijn plaats is. Volgens de officier van justitie heeft de Pool zichzelf in de toestand gebracht waarin hij verkeerde en is hij dus verantwoordelijk te houden voor zijn daden.
Kort na zijn aanhouding zou de man de officier van justitie hebben gevraagd hoeveel jaar gevangenisstraf hij zou krijgen voor het doden van de slachtoffers. Dat is volgens justitie een duidelijke aanwijzing dat de Pool heel goed wist wat hij had gedaan.
Een opvallend detail dat tijdens de zaak naar voren kwam, was een verklaring van een buurtbewoonster. Zij zag hoe een persoon in de tuin van één van de slachtoffers stond te slaan en schoppen op iets of iemand en hoorde gekreun, maar nergens blijkt dat deze buurtbewoonster de hulpdiensten heeft ingeschakeld.
De advocaat van de Pool verwerpt het verhaal van het OM en zegt dat zijn cliënt lange tijd volledig in de war was.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.