nieuws

Loting AB Oost Voetbalkwiz maandag 12 december

AB Oost Voetbalkwiz
AB Oost Voetbalkwiz
Maar liefst 62 voetbalclubs hebben zich de afgelopen weken aangemeld voor de AB Oost Voetbalkwiz. Personeelsvoorziener AB Oost en de regionale omroep RTV Oost gaan daarin vanaf januari op zoek naar de Overijsselse voetbalvereniging met de meeste kennis van het spel. Het aantal inschrijvingen ligt ruim boven de verwachting. De oostelijke clubs blijken erg enthousiast om mee te doen aan een provinciale voetbalquiz, waarbij maar liefst € 3.000,- gewonnen kan worden voor een te realiseren project bij de winnende voetbalclub.

Selectie in volle gang

De inschrijving is sinds 1 december gesloten. De organisatie is al bijeen geweest om alle aanmeldingen te bekijken en te zien aan welke initiatieven de verenigingen de hoofdprijs willen besteden. Uitgangspunt is onder meer dat de projecten haalbaar en uitvoerbaar moeten zijn. De aanmeldingen zijn via de geografische dienst van de Provincie Overijssel onderverdeeld in drie regio's: NW Overijssel, Salland en Twente. Ze staan in verhouding tot het aantal clubs per regio: de meeste aanmeldingen komen uit Twente, gevolgd door Salland en Noordwest Overijssel. In totaal zullen twintig clubs worden geselecteerd.

Loting

Maandag 12 december zal in het Radio Oost programma Afslag Oost tussen 16.00 en 17.00 uur worden bekendgemaakt welke clubs mogen strijden voor de titel 'Beste voetbalkenners van Overijssel' en of ze thuis of uit spelen. De loting zal worden verricht door scheidsrechter Bas Nijhuis. Op maandag 30 januari starten de voorronden in de voetbalkantines van de deelnemers. De finaleronden vinden vanaf maandag 2 april plaats in de studio van RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.