nieuws

Verdachte dood discobezoeker blijft vastzitten

Bloemen voor discotheek Lucky
Bloemen voor discotheek Lucky
De hoofdverdachte in de zaak van de doodgeslagen Mark Kleinjan uit Wierden blijft vastzitten tot aan de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak. Dat heeft de rechtbank in Almelo donderdagmorgen besloten.
De 20-jarige Kleinjan overleed op 10 juli nadat hij in discotheek Lucky een klap gehad zou hebben van de 18-jarige hoofdverdachte. De verdachte zou het slachtoffer een harde klap in de nek hebben gegeven. Een reden voor de klap blijft onduidelijk. De advocate van de 18-jarige vroeg de rechtbank om haar cliënt vrij te laten. De rechtbank heeft dat afgewezen omdat er nog teveel ernstige bezwaren zijn.
Een andere verdachte uit Rijssen is al wel op vrije voeten. Hij zou Kleinjan enige tijd voor de andere klap geslagen hebben. De advocaat van deze verdachte vroeg de rechtbank om de zaak naar de politierechter te verwijzen. Volgens de advocaat is zijn cliënt slechts schuldig aan een eenvoudige mishandeling en heeft hij niets te maken met de dood van Kleinjan. De rechtbank heeft dat verzoek afgewezen.
Wel besloot de rechtbank dat een aantal getuigen van de mishandelingen in de rookruimte van de discotheek gehoord gaan worden. Ook worden camerabeelden en foto's aan de advocaten verstrekt. In februari is er een dag gepland om de zaak inhoudelijk te behandelen.

Foto: TC Tubantia
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.