nieuws

FC Twente kan FC Porto loten in Europa League

Europa League
Europa League
FC Twente zit vrijdagmiddag bij de geplaatste ploegen bij de loting voor de tweede ronde van de Europa League. De ploeg van trainer Co Adriaanse gaat namelijk als groepswinnaar door in het Europese toernooi.
FC Twente ontloopt daardoor ploegen als Manchester United en Manchester City. Hannover 96 (Dui), Legia Warschau (Pol), FC Porto (Por), Trabzonspor (Tur), Viktoria Plzen (Tsj), Lazio Roma (Ita), Stoke City (Eng), Red Bull Salzburg (Oos), Steaua Boekarest (Roe), Lokomotiv Moskou (Rus), Rubin Kazan (Rus), Sporting Braga (Por) en Udinese (Ita) zijn de mogelijke opponenten.
FC Porto lijkt de zwaarst mogelijke tegenstander. De Portugezen wonnen vorig jaar immers de Europa League. Vorig jaar schakelde FC Twente Rubin Kazan nog uit in de tweede ronde. In de kwartfinale werd de ploeg van toenmalig trainer Michel Preud'homme uitgeschakeld door Villarreal.
De Enschedeërs spelen op donderdag 16 februari de uitwedstrijd. Een week later volgt de return. De loting begint vrijdag om 13.00 uur in het Zwitserse Nyon. Er wordt ook meteen geloot voor de achtste finales. Naast FC Twente zitten ook Ajax, PSV en AZ in de tweede ronde van de Europa League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.