FC Twente verliest opnieuw na strafschoppen

FC Twente is donderdag vierde geworden in de Maspalomas Cup. De ploeg verloor na strafschoppen van het Noorse Aalesunds FK. De reguliere wedstrijd eindigde in 1-1.
Twente was in de eerste helft de betere ploeg en creeërde ook enkele kansen. Vooral Douglas was dichtbij met een kopbal. Na een klein half uur bracht Fer Twente op voorsprong, hij kopte een voorzet van Rosales binnen. In de tweede helft waren er weinig kansen. Invaller Bengtsson kreeg zeven minuten voor tijd direct rood na een harde overtreding op het middenveld. Vlak voor tijd werd het gelijk door Sellami en dus moesten strafschoppen het duel beslissen. Omdat De Jong, Landzaat en Tiendalli niet wisten te scoren werd Twente vierde en laatste in de strijd om de Maspalomas Cup. Bij FC Twente ontbraken Ola John, Thilo Leugers en Nicky Kuiper wegens fysieke ongemakken.
Voor FC Twente begint de competitie volgende week zaterdag weer met een thuisduel tegen promovendus RKC Waalwijk.