nieuws

Aquadrome neemt maatregelen na ongeluk

Zwembad Aquadrome in Enschede laat monteurs niet meer zonder toezicht werken. Dat zegt directeur Nods in een reactie op een ongeluk in het zwembad.
Een 9-jarige jongen werd gisteren op zijn hoofd geraakt door een schrootje dat van het plafond naar beneden kwam. Een monteur had het schrootje eerder die dag deels losgehaald om naar de bekabeling erboven te kijken. De directeur vermoedt dat het schrootje daarna niet meer is vastgezet. Volgens haar is geen sprake van achterstallig onderhoud.
Het zwembad heeft het de laatste weken zwaar te verduren. Enkele weken geleden moest het zwembad worden ontruimd, nadat bezoekers ziek werden van een verhoogde chloorconcentratie. Die kon ontstaan door een defect aan het luchtverversingssysteem waardoor de chloorlucht niet afgevoerd kon worden. Een week later haperde het systeem opnieuw. Het euvel is inmiddels verholpen. Volgens directeur Nods gaat het om de wet van Murphy, alles wat fout kan gaan, gaat fout. De incidenten staan volgens haar los van elkaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.