nieuws

Iemand een startbewijs voor de Elfstedentocht?

Weer thuis
Weer thuis
Zaterdag na de briefing om 11 uur, waarin duidelijk werd dat er niet meer geschaatst zou worden op de Haidersee, zijn we naar huis gereden.
Door: Sibbele Oegema
Leeftijd: 44
Woonplaats: Dedemsvaart
Schaatsafstand: 200 km
Zaterdagavond om 21.30 uur waren we weer thuis. Toch wel balen. In drie dagen 2000 kilometer gereden met de auto, maar slechts 30 kilometer geschaatst. Dat hadden Sytse en ik ons anders voorgesteld.
Zondagmorgen om 10.15 uur stonden we alweer op het ijs in Giethoorn met de hele familie. Prachtig weer, zonnetje, mooi ijs. Op nog geen 50 kilometer van huis het mooiste ijs van de wereld. De volgende uitdaging is de Overijsselse Merentocht van 200 kilometer. Ons gevoel zegt dat het vrijdag gaat gebeuren. Ook hier ben ik al jaren lid van, maar de tocht is nog nooit verreden. We hebben Sytse vanmorgen ook lid gemaakt van de Overijsselse Merentocht. Dus als de tocht komtm dan gaan we samen met z’n beiden alsnog de 200 kilometer doen, maar dan in Overijssel.
Dan de Elfstedentocht. Ook hier zegt mijn gevoel dat het gaat gebeuren dit jaar. Maar ik ben niet ingeloot...! Grmbll! Een oproep dan maar: Als er iemand is die nog een startbewijs heeft, maar zeker niet gaat schaatsen, mail of bel mij! Ook al mag het niet, een startbewijs is een startbewijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.