nieuws

Deltion College Zwolle ontruimd na bedreiging

De campus van het Deltion College aan de Mozartlaan in Zwolle is ontruimd vanwege een bedreiging.
Rond drie uur moesten alle leerlingen en medewerkers van de school naar buiten. Om wat voor bedreiging het gaat is nog niet duidelijk. Het gaat in elk geval niet om een bommelding, maar de directie en de politie nemen het heel serieus. Het Deltion College zegt zelf via Twitter: Deltioncampus ontruimd vanwege onderzoek naar een mogelijke dreiging. Over inhoud kunnen we geen uitspraken doen.

Ontruiming:

Op het moment van de ontruiming waren er tussen de drie- en vierduizend mensen in het gebouw. Er zijn extra bussen ingezet om iedereen te vervoeren. Volgens de school verloopt de ontruiming rustig en is dat te danken aan eerdere oefeningen. Op de website van de school is te lezen dat de verwachting is dat de school om 18.00 uur weer kan worden vrijgegeven en dat de avondlessen wel gewoon doorgaan.

2009:

In 2009 kreeg het Deltion College ook te maken met een bedreiging. Toen kwam bij de school een anoniem telefoontje binnen waarin ernstige bedreigingen werden geuit. Een aantal ingangen van de campus werd afgesloten en er werd door de politie verscherpt gecontroleerd. Wat de bedreiging toen was is nooit bekend gemaakt. Een man die ervoor werd aangehouden werd later vrijgelaten, omdat hij er niks mee te maken had.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.