nieuws

Hulzebosch boert goed!

Nadat hij het afgelopen jaar voor de regionale omroep RTV Oost de wereld van de topsport heeft verkend, krijgt Erik Hulzebosch nu een nieuwe missie. De komende maanden gaat de oud-marathonschaatser in het tv-programma ‘Hulzebosch boert goed!’ op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Erik loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij de handen uit de mouwen. Tijdens het werk voert hij gesprekken over het agrarische bedrijf in Nederland anno 2012.
Erik Hulzebosch, zelf afkomstig van het platteland, schetst op zijn eigen typerende wijze een portret van de hedendaagse agrariër en zijn familie. De ene keer loopt hij stage bij een aardbeienkweker of een appelteler, de volgende keer zie we hem terug bij een varkens- of kippenboer. Het kan een groot bedrijf zijn maar ook een keuterboertje met zes koeien en twee varkens.
De werkdag begint ’s morgens vroeg bij het ontbijt, waar Erik het gezin leert kennen en te horen krijgt wat hij die dag zal gaan doen. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden zoals oogsten, voeren, plukken of schoonmaken ervaart Erik wat er komt kijken bij een hedendaags boerenbedrijf. Verder wordt gesproken over bijkomende zaken als melkquota, mestoverschotten en de papieren rompslomp die erbij komt kijken. Ook is er aandacht voor het gezin. Hoe is het om een boerenvrouw te zijn? Zijn de kinderen van plan om het bedrijf over te nemen?
In de eerste aflevering op woensdag 22 februari is Erik te gast op de Juliushoeve van de familie Palland in Kamperveen, waar hij een dag meeloopt tussen de geiten. De dag begint er vroeg: om half zes worden de 1000 geiten voor de eerste keer gemolken. Erik wordt meteen aan het werk gezet want de beesten zijn nog niet gewend aan de nieuwe melkrobot. Ook moet er worden schoongemaakt en gevoerd. Tussendoor is het tijd voor een kop koffie met een boterham. Aan tafel spreekt Erik met de zoon en dochter die allebei in het bedrijf zijn gestapt.
‘Hulzebosch boert goed’ is met ingang van 22 februari elke woensdag bij TV Oost te zien om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur. Er zijn herhalingen op donderdag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur en zondag vanaf 16.20 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.