nieuws

Ommen stopt met miljoenendebacle De Drieslag

De gemeente Ommen wil zo snel mogelijk stoppen met De Drieslag. Het college van B&W hoopt op die manier de schade te beperken.
Dat werd donderdag bekend gemaakt in het gemeentehuis. Door de stekker er nu uit te trekken zal de schade, volgens het college, maximaal 5,6 miljoen bedragen. Als de gemeente door zou gaan met de ontwikkeling had dat bedrag kunnen oplopen tot een kleine dertig miljoen. De gemeente Ommen heeft de afgelopen maanden intensief onderhandeld met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Die partij neemt een verlies van 3,6 miljoen op het project. Een ander onderdeel van de overeenkomst is dat de gemeente Ommen bestaande leningen kan herfinancieren zodat er minder rente betaald hoeft te worden. Dat is nodig omdat de gemeente anders niet aan eisen van de provincie kan voldoen. Onder welke voorwaarden de herfinanciering is geregeld wilde wethouder Scheele tijdens de persconferentie niet zeggen.
Volgens wethouder Scheele was de overeenkomst tussen Ommen en de BNG te vergelijken met een "slecht huwelijk." Scheele is blij dat de gemeente nu een streep door De Drieslag kan zetten. Volgens de wethouder is het verlies van een kleine zes miljoen goed te dragen voor Ommen omdat de gemeente 32 miljoen op de bank heeft staan. De deal zoals die er nu ligt moet nog wel door de gemeenteraad worden goedgekeurd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.