Beloften Heracles winnen bij koploper FC Twente

Jong FC Twente - Jong Heracles Almelo
De beloften van Heracles Almelo hebben maandagavond de derby tegen Jong FC Twente gewonnen. De ploeg uit Almelo was met 4-3 te sterk voor de koploper.
Bij Jong FC Twente begon Wesley Verhoek in de basis. De vleugelaanvaller kon niet imponeren en werd halverwege gewisseld. Jong Heracles kwam na vier minuten op voorsprong via Ninos Gouriye, die voor de winterstop nog bij FC Twente speelde. Na rust vonden de bezoekers opnieuw snel het net, ditmaal via Luis Pedro. Diezelfde Pedro tekende na 65 minuten ook voor de 0-3. Een kwartier voor tijd deed Jong FC Twente wat terug via Quincy Promes. GA Eagles-speler Patrick Gerritsen besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd in het voordeel van Heracles, 1-4. Quincy Promes (strafschop) en Filip Orsula maakten het nog even spannend. maar verder dan 3-4 kwam FC Twente niet.

Naast Patrick Gerritsen speelden ook Glenn Kobussen, Ruud Wellenberg en Michal Janota van GA Eagles mee bij de beloften van Heracles. De ploeg van trainer René Kolmschot en John Stegeman moest met name in de defensie improviseren. Ondanks alle mutaties wist Heracles dus te winnen bij FC Twente, dat wel koploper blijft. Heracles staat vijfde.