nieuws

ProRail geeft spoorlopers gele kaart

ProRail gaat strijd aan met spoorloper
ProRail gaat strijd aan met spoorloper
ProRail start vandaag een proef om het probleem van spoorlopers tegen te gaan. Technisch inspecteurs van het bedrijf gaan gele kaarten uitdelen aan personen die onder spoorbomen doorglippen en mensen die te dicht bij spoorbanen staan.
Registratie
De proef is gestart omdat het aantal spoorlopers in Overijssel vorig jaar met acht procent is gestegen. Ook heeft ProRail aangekondigd de boete voor spoorlopen van 100 naar 120 euro te verhogen. De technisch inspecteurs, die de gele kaarten gaan uitdelen, zijn in tegenstelling tot de bijzondere opsporing ambtenaars (BOA's) niet bevoegd om boetes uit te delen. Door het uitdelen van gele kaarten wil ProRail registeren waar de meeste overlast wordt veroorzaakt, zodat er gerichter BOA's kunnen worden ingezet om dit probleem te tegen te gaan.

Overlast

Ook is de campagne bedoeld om mensen bewust te maken van de overlast die ze kunnen veroorzaken als ze te dicht bij het spoor in de buurt zijn. Als een machinist een spoorloper ziet, geeft hij dit door aan de verkeersleiding. Vervolgens zal de verkeersleiding de opdracht geven aan alle andere machinisten om langzamer te rijden, met vertragingen tot gevolg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.