nieuws

'Verbouw kantoren tot woonruimte voor expats'

Leegstand kantoren
Leegstand kantoren
Leegstaande kantoren in Twente moeten verbouwd worden tot woonruimte voor expats. Dat voorstel deed CDA-raadslid Koç in Enschede maandagavond tijdens de behandeling van de gezamenlijke kantorenvisie van de vijf netwerksteden in de Enschedese politiek.
Uit die visie blijkt dat er nu veel kantoren leegstaan die niet meer te verhuren zijn. Daarnaast worden er in de toekomst nog veel kantoren bijgebouwd. Koç heeft van het WTC begrepen dat er jaarlijks 10 tot 15 procent expats bijkomen, buitenlanders die door hun bedrijf tijdelijk in Twente werken. Die expats hebben moeite tijdelijke woonruimte te vinden en hebben behoefte aan en ruimte waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Koç denkt dat de gemeente het probleem van de leegstaande kantoren en die van het gebrek aan woonruimte kan oplossen door met de kantooreigenaren de mogelijkheden te bezien. Ze wil dat in de gemeenteraadsvergadering van mei aan de orde stellen.
Wethouder Van Hees van Enschede heeft al aangegeven het idee van Koç te omarmen, maar zegt ook dat ze voor het slagen ervan afhankelijk is van de wil van de kantooreigenaren om mee te werken. Als er panden zijn gevonden,  moet de politiek daar tijdelijk wonen nog mogelijk maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.