nieuws

Als dit, dan dat....het was niet eenvoudig.

Een week van als dit, dan dat..... Als het vrijdagavond niet zo laat was geworden, had ik zaterdag in Reutum gelopen. Als ik maandag niet had hoeven werken, had ik in Wierden gelopen.
Dorien en ik hadden een uitnodiging gekregen om vrijdagmiddag de 92-ste verjaardag van mijn voormalig hospita op te luisteren. Ik ben in 1984 in Oldenzaal komen wonen en heb de eerste tien maanden bij haar in huis gewoond. Sindsdien hebben we nog redelijk contact gehouden en is het altijd leuk om haar en haar (schoon)kinderen weer eens te zien. Maar ja, feestjes kunnen wel eens uitlopen en zo gebeurde het dat ik uiteindelijk tegen half vier 's nachts mijn moede hoofd te ruste legde. Ik had de wekker die middag al op 06.45 uur gezet om zaterdag bijtijds aan de Bos- en Essentocht in Reutum te kunnen beginnen. Maar voordat ik de ogen sloot, heb ik dat tijdstip toch maar een eind verder gezet. En werd het 's middags de tien kilometer naar Weerselo vice en natuurlijk ook weer versa. En dat gebeurde weer in anderhalf uur, dus daar was ik dan weer wél erg blij mee.
Maandag was die prachtige Koninginnedag. Ik moest werken en speelde die dag de rol van zwervende verslaggever. 's Morgens zette ik koers richting Den Ham voor een bijdrage over de plaatselijke aubade en bij Wierden zag ik allerlei borden die me wezen op overstekende wandelaars. Links en rechts zag ik ook groepjes lopen. De Oranjetocht van de Wierdense wandelvereniging Ambulare was al weer een tijdje aan de gang. Ik besloot die middag even langs te gaan om te kijken hoe het ging en bij Marcel in de uitzending met wat mensen van de organisatie en enkele deelnemers te spreken. Die bijdrage heb ik hier bijgevoegd. Liever had ik die dag natuurlijk de 20 of 30 kilometer meegelopen, maar ik stond nu eenmaal ingeroosterd en dan houdt het op.
Komend weekend weet ik nog niet wat er gaat gebeuren. Het zal in ieder geval op zaterdag zijn, want de zondag staat in het teken van de viering van de 80-ste verjaardag van mijn vader. Ik heb net even op de wandelkalender gekeken, maar niets in de provincie gezien. Het wordt dus wellicht, hoe saai, weer een retourtje Fleringen. Van hectometerpaal 1,6 bij mij om de hoek naar paal nummer 11,6 vlak bij Fleringen en dan weer dezelfde weg terug. We zullen zien.
Foto ambulare.org

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.