nieuws

Diefstal dure jassen toch niet opgelost

De drie verdachten die gisteren werden aangehouden voor de diefstal van twee dure jassen uit een winkel in Borne blijken niets met die diefstal te maken te hebben. Dat zegt de politie.
De politie meldde vanochtend dat met de aanhouding van een man en een vrouw uit Almelo en een man uit Schalkhaar de jassendiefstal was opgelost. De drie werden aangehouden, nadat beelden van de diefstal waren te zien in uitzendingen van Onder de Loep van RTV Oost en Opsporing Verzocht van de Avro. Na de uitzending van Opsporing Verzocht kwam er een tip binnen, die leidde tot de aanhouding van de drie.
Uit verder onderzoek blijkt dat de drie toch niet dezelfde drie zijn die de jassen gestolen hebben. Toch zijn de drie niet helemaal onterecht aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat ze voor ongeveer 3.000 euro aan gestolen spullen bij zich hadden. Ook hadden ze een speciaal geprepareerde tas, die bij winkeldiefstallen gebruikt kan worden. Bovendien bleken twee van hen illegaal in Nederland te verblijven. De vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek in. De politie heeft de camerabeelden van de diefstal van de jassen uit een kledingzaak in Borne weer online gezet.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.