nieuws

'Wesselink geen geschikte kandidaat'

Oud-Tubbergenaar Harry Wesselink is niet geschikt als lijsttrekker van het CDA. Dat zeggen Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld en burgemeester Michael Sijbom van Losser.
Sijbom had regelmatig contact met Wesselink toen hij op het partijbureau van het CDA werkte. Volgens hem is Wesselink niet geschikt als partijleider. Wel vindt hij het knap dat hij zijn nek durft uit te steken. Volgens Sijbom is Wesselink de eerste geweest die in het verleden pleitte voor lijsttrekkersverkiezingen.
Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld denkt dat Wesselink niet voldoet aan de profielschets voor de nieuwe CDA-lijstrekker. Dat zei Bijleveld in het radio 2 programma Spijkers met Koppen. 'In de profielschets staat dat je ervaring moet hebben met de sociaaleconomische problematiek en dat je ervaring moet hebben met de Haagse situatie en ik denk niet dat hij daar helemaal aan voldoet.'
Oud-Tubbergenaar Wesselink heeft vandaag een gesprek met de selectiecommissie voor de komende lijsttrekkersverkiezingen. Ook staatssecretaris Henk Bleker, fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg, demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies en voorzitter van het college van bestuur van de Fontys-hogescholen Marcel Wintels hebben zich verkiesbaar gesteld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.