nieuws

VolkerWessels wil nieuwe Kuip bouwen

Artist Impression VolkerWessels
Artist Impression VolkerWessels
Bouwer VolkerWessels is in de race om een nieuw stadion te bouwen voor Feyenoord.
De bouwer heeft een plan ingediend voor een gloednieuw stadion op de sportvelden van Varkenoord. VolkerWessels werkt daarbij samen met advocatenkantoor AKD, MVSA Architecten en Erasmus Development. In het plan blijft de huidige Kuip behouden voor andere sporten.
Behalve VolkerWessels heeft ook bouwbedrijf BAM een plan ingediend. BAM wil samen met Siemens en Eneco de Kuip helemaal verbouwen. Tijdens de bouw kan het stadion gebruikt worden door maximaal veertigduizend bezoekers.
Beide plannen kosten zo’n 300 miljoen euro. Wat het aandeel van de gemeente Rotterdam zal worden, is nog niet duidelijk. Maar de financiële risico’s moeten voor de gemeente zo klein mogelijk zijn, omdat de politiek anders niet akkoord zou kunnen gaan met het voorstel.
Op dit moment worden de twee ideeën verder uitgewerkt. In september maakt Feyenoord een keuze. Voor het eind van het jaar kan de gemeenteraad van Rotterdam dan een beslissing nemen. In 2018 zou de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion kunnen worden gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.