nieuws

De rechterschoen gaat retour afzender

Vijf dagen heb ik aan de antibiotica gezeten met een deel daarvan in combinatie met pijnstillers.
Een ontsteking aan de rechtervoet was de oorzaak. De grote teen was erg dik en ook de tenen ernaast waren dikker dan anders. Bovendien deed het hartstikke zeer. Ik heb zelfs een paar dagen verstek moeten laten gaan op de redactie, omdat ik nauwelijks kon lopen. Gelukkig was het een stuk minder toen we een paar dagen in Scheveningen vertoefden, maar de meegebrachte wandel-accessoires bleven ongemoeid. Het ging gewoon niet. Bijkomend euvel was een in hevigheid toenemende kiespijn, die het er ook niet feestelijker op maakte. We gingen woensdag voor Hemelvaart weer huiswaarts en vanuit ons vakantieadres had ik al een afspraak gemaakt voor die middag. Een wortelkanaalbehandeling was het gevolg. Niet leuk, maar het heeft wel geholpen.
De voet lijkt een groter probleem te gaan worden. Het is me inmiddels duidelijk dat ik de Vierdaagse niet ga lopen op het onlangs aangeschafte paar schoenen. In ieder geval niet op de rechter schoen. 's Morgens aantrekken wil nog wel. Maar als ik een kwartiertje gelopen heb voelt het aan alsof ik met de grote teen tegen een deurpost loop. En dat de hele verdere tocht lang. Dat gaat 'm dus niet worden met de Vierdaagse. Ik weet dat Dorien de kassabon nog heeft en ga één dezer dagen dus terug naar de zaak waar ze vandaag komen. En dan maar hopen dat het goed komt.
Maar afgelopen zondag heb ik dus bewust ´slechts´ 20 kilometer gelopen in de omgeving van Nieuw Heeten. Wandelgroep Raalte had een mooie tocht samengesteld, maar dat nam niet weg dat ik dus ook hier vrij veel last van mijn voet had. En, het is nu dinsdagmiddag, nu nog heb. Dat moet natuurlijk niet te lang gaan duren, want anders krijgen we problemen. Maar goed, het is nog een kleine twee maanden voordat de Vierdaagse wordt gehouden.
Bijgaand wat foto´s van afgelopen zondag. En een gesprekje dat ik bij de finish opnam met Jannie Wolff, Wilma Brinkhuis en Hennie Tjoink uit Markelo en Goor. En ik hoop dus dat ik komend weekend voldoende hersteld ben om weer een tocht te kunnen lopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.