dinsdag 14 mei 2013 | 18:34 Laatst bijgewerkt: 1-7-2016 | 11:24

TV Oost via satelliet

Astra 3

Graden   23,5° Oost
Transpondernummer   208
Frequentie   11.914,50 GHz
Polarisatie   horizontaal
Symbolrate   27500 kBd 
FEC   3/4
Voorkeuze Canal Digitaal   77

 

Voor schotelbezitters zijn de programma's van RTV Oost alleen via de ASTRA 23.5° oost satellietpositie te ontvangen. Om RTV Oost via de satelliet te kunnen ontvangen, heeft u een schotelinstallatie nodig die behalve de Astra 19.2° positie ook de Astra 23.5° oost positie kan ontvangen. Dit kan met behulp van een DUO LNB kop. Verder heeft u een MPEG4-HD ontvanger nodig en per 5 juli 2016 een abonnement bij Canal Digitaal.

 

Duo LNB

De DUO LNB stelt u in staat om met uw schotelinstallatie de ASTRA 19.2° en ASTRA 23.5° oost satellietpositie gelijktijdig te ontvangen. Op de DUO LNB kunnen twee tot vier losse ontvangers aangesloten worden zodat u op meerdere televisies naar verschillende zenders tegelijkertijd kunt kijken. De DUO LNB is geschikt voor gebruik in bestaande satellietinstallaties op basis van een 60 cm schotel. Op www.canaldigitaal.nl/duolnb vindt u een compleet overzicht van alle ontvangers die het gebruik van de DUO LNB ondersteunen. Na installatie van de DUO LNB moet uw ontvanger worden voorzien van nieuwe software en moet de zenderlijst opnieuw ingesteld worden. Op www.canaldigitaal.nl/duolnb staat voor uw ontvanger uitvoerig beschreven hoe dit moet gebeuren. Natuurlijk kunt u ook bij uw dealer terecht als u dit niet zelf wilt doen.

 

De DUO LNB wordt geleverd met een doe-het-zelf-handleiding en montagemateriaal voor de standaard Triax schotels. Het is ook mogelijk de installatie te laten uitvoeren door een installateur.

 

Problemen?

Heeft u problemen met de ontvangst? U kunt dan het beste contact opnemen met uw plaatselijke dealer. Een dealer bij u in de buurt vindt u hier.

Canal Digitaal abonnement

Per 5 juli 2016 is RTV Oost niet meer 'free to air'. Dat betekent dat u een abonnement bij Canal Digitaal moet afsluiten om RTV Oost nog te kunnen ontvangen. Voor vragen raadpleegt u de Klantenservice van Canal Digitaal, de informatiepagina van Canal Digitaal of neemt u telefonisch contact op met Canal Digitaal:

Verkoopinformatielijn 0900-9327 (€ 0,20 pm): Voor informatie over de producten en zenderpakketten van Canal Digitaal en voor het afsluiten van een abonnement. 
Servicelijn (service abonnement) 0900 - 9323 (€ 0,20 pm): Deze servicelijn is speciaal voor abonnees met een (maandelijks of jaarlijks) betaald abonnement. Houdt uw smartcardnummer bij de hand, aangezien u hier om gevraagd wordt.
Servicelijn 0900 - 9325 (€ 0,50 pm): LET OP! Deze servicelijn is voor abonnees zonder service abonnement (geen betalend abonnement).

 

De Canal Digitaal Klantenservice is bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 09.00 - 21.00 uurInformatie