dinsdag 13 juli 2010 | 16:53 Laatst bijgewerkt: 7-6-2016 | 10:27

RTV Oost, de regionale radio- en tv-omroep van Overijssel, verzorgt naast 24 uur radio- en tv-uitzendingen per dag, ook teletekst, internet en mobiele telefoniediensten. Met haar mediaproducten bereikt RTV Oost dagelijks zo'n 35% van de Overijsselse bevolking. Als regionale omroep stellen we onze provincie Overijssel uiteraard centraal. We streven naar een multimediale aanpak met programma's die dicht bij de 'burger' staan.

 

Op een aantal van onze afdelingen is regelmatig plaats voor stagiaires. Voor meer informatie over de mogelijkheden op deze afdelingen kun je klikken op de betreffende link bovenin het menu.

 

RTV Oost biedt stageplaatsen met veel leermogelijkheden. Deze worden in samenspraak met de stagebegeleider ingevuld. De mate van variatie, zwaarte van de klussen en mate van zelfstandigheid is afhankelijk van je eigen kunnen en initiatief. Dus met andere woorden: Hoe meer talent jij laat zien, hoe meer taken je tijdens stage mag verrichten en hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt!

 

Ben je geïnteresseerd in een stage bij RTV Oost, stuur dan een sollicitatiebrief per e-mail aan de afdeling Personeel & Organisatie. Geef in je brief aan voor welke periode je een stageplek zoekt, welke leerdoelen je hebt en wat je motivatie is om bij RTV Oost te solliciteren. De stagevergoeding bedraagt € 228,00 bruto per maand, incl. reiskosten.

 

Afdeling Nieuws

 

Op onze afdeling Nieuws werken verslaggevers en bureauredacteuren intensief samen ten behoeve van de continue nieuwsverslaggeving op radio, televisie en internet en het dagelijkse programma Overijssel Vandaag. Journalistiek onafhankelijk en met oog voor de agenda van de burger. Eerlijk, authentiek, vertrouwd, betrokken en verrassend zijn daarbij de steekwoorden.

Als je bij RTV Oost stage wil lopen, verwachten we dat:

  • Je gedreven bent en niet bang bent om hard te werken
  • Je weet dat Blokzijl en Losser ook bij Overijssel horen
  • Je weet hoe je een nieuwsbericht moet schrijven
  • Je oprecht geïnteresseerd bent in regionaal nieuws
  • Je weet wat 'camjo' is en als zodanig op pad kunt
  • Je weet wat sfeer betekent voor een radioverhaal
  • Je de 'd' en 't' op de juiste plaats kunt zetten
  • Je een representatieve verschijning bent als je op pad gaat

Daar staat tegenover dat je een stageplaats geboden wordt waarvan de inhoud grotendeels door jezelf wordt bepaald afhankelijk van je kunnen en initiatief.

Op de Nieuwsafdeling is regelmatig plaats voor:

Stagiairs Audiovisuele Journalistiek
In principe doe je de werkzaamheden die een RTV Oost verslaggever of bureauredacteur ook doet, zoals het maken van reportages, het verslag doen van gebeurtenissen en het voorbereiden en uitvoeren van bureauredactionele werkzaamheden ten behoeve van de nieuwsprogramma’s

Stagiairs Media & Entertainment
Je taken zullen voornamelijk bestaan uit het voorbereiden en uitvoeren van bureauredactionele werkzaamheden ten behoeve van de dagelijkse programma's. Een aantal voorbeelden van taken zouden kunnen zijn: het verzamelen van nieuws en informatie, het zorgdragen voor de (voorlopige) keuze van onderwerpen, het voorbereiden van studiogesprekken met derden etc.


 

Afdeling Nieuwe Media

 

Naast radio en televisie is "online" een steeds belangrijker onderdeel van RTV Oost. De afdeling Nieuwe Media ondersteunt de redactie, om de informatie op de nieuwe media-kanalen van RTV Oost te verzorgen en actueel te houden. Daarnaast houdt de afdeling zich bezig met de verdere ontwikkeling van de online uitingen van RTV Oost, zoals de website, social media en mobiele applicaties.

 

Op deze afdeling is regelmatig plaats voor:


Stagiair Nieuwe Media

 

Als je bij RTV Oost stage wil lopen, verwachten we het volgende van je:


Competenties

Zelfstandig kunnen werken, berichten kunnen schrijven, initiatief nemen, resultaatgericht zijn, goed kunnen samenwerken, omgevingsbewust zijn, veranderingsgericht zijn, in staat zijn een strategie te concretiseren, kennis hebben van (basis)foto/audio/video-bewerking.

 

Opdracht

RTV Oost is het belangrijkste nieuwsmedium voor de provincie Overijssel. Naast radio en televisie heeft RTV Oost een website en mobiele applicaties waarmee het grootste deel van de bevolking van Overijssel wordt bereikt. Om het bereik nog verder te vergroten en bezoekers crossmediaal door te sturen, wordt social media de laatste jaren ook steeds meer ingezet. Deze stageopdracht gaat relevant worden en "vermarkten". Dit betekent dat de stagiair voor RTV Oost alle social media-kanalen gaat updaten (bijv. Instagram, Facebook, YouTube, Twitter) en mee wil denken over een goede strategie. Het is van belang dat de online identiteit van RTV Oost daarbij wordt verbeterd en relevant wordt voor alle inwoners van Overijssel. Onder "vermarkten" verstaan we het vergroten van het bereik van RTV Oost en de betrokkenheid van het publiek. Dit doen we ook door in gesprek te gaan met ons publiek.

Daarnaast is de stagiair ook nadrukkelijk bezig met het maken van content die vanuit social media gegenereerd wordt. Speuren naar nieuws of bijzondere verhalen, feiten checken en het geheel verwerken tot content. Die inhoud moeten we daarna weer optimaal deelbaar maken.

Concreet wordt dit omgezet in taken als:

- Trends spotten op Twitter, Instagram, Facebook en YouTube
- Productie-/redactie-werkzaamheden waaronder het schrijven van berichten
- Het linken van kanalen door door te verwijzen via foto's, video's en berichten
- Dagelijks alle kanalen updaten, afgestemd op de doelgroep
- Reageren op het publiek van RTV Oost via de social media-kanalen
- Uitzoeken van de commerciële mogelijkheden van sociale media

 

Journalistieke ervaring en kennis van foto- en videobewerking is een pré.

Informatie