Beleef het plattelandsleven en ondernemerschap op drie bijzondere boerenbedrijven in Bathmen, Haarle en Bentelo. Geniet van de mooie routes en het heerlijke eten. En maak een tv-opname van RTV Oost mee!

Boerenbedrijven

  1. Piggy’s Palace in Bathmen heeft 500 zeugen en 2.000 biggen met daarbij een eigen PiPaPorc vleesconcept waarbij varkens buiten lopen en van de glijbanen glijden. Het bedrijf van Erik en Paula Stegink is bekend geworden door haar innovatieve en creatieve ideeën, zoals varkensglijbanen en de wereldprimeur van een echte varkenskaas.

  2. Jolanda Kieftenbeld runt met Antoon Alfons het familiebedrijf Maatschap Kieftenbeld in Mariënheem (varkens) en Haarle (kippen & eieren). Het bedrijf is ooit begonnen door hun opa en door Antoon en Jolanda verder opgebouwd en uitgebreid. De opnamen voor het tv-programma vinden in Haarle plaats. Als aanwezige kunt u zelf meepraten, maar dat hoeft niet, alleen kijken mag ook.

  3. Gerrit en Emilie Slaghekke heten je van harte welkom op hun bedrijf Slaghekke Asperges. Zij hebben in totaal 4,5 hectare asperges in Bentelo, Enschede en Hengevelde. Met veel plezier steken ze flink wat energie in de productie en alles wat daar bij komt kijken. Hier staat een heerlijk 3-gangen diner voor u klaar, vers bereid door chefkok Eric van Det en zijn team.

Extraatje

Wie weet zit er bij jou in de bus wel een BO’er, een bekende oosterling(e). Tot nu toe gaan mee: actrice Johanna ter Steege, muzikant Hendrik Jan Bökkers, politica Caroline van der Plas, RTV-Oost presentatrice Dorothy Oosting en streektaaldeskundige Thea Kroeze.

Meer weten?

Op de website van Naober vind je meer informatie over deze dag.