Beleef het plattelandsleven en ondernemerschap op drie bijzondere boerenbedrijven in De Lutte, Enter en Bentelo. Geniet van de mooie routes en het heerlijke eten. En maak een tv-opname van RTV Oost mee!

Boerenbedrijven

  1. Frans Zanderink, beter bekend als Boer Frans uit Boer zoekt vrouw, runt met zijn vrouw Leonie een melkveehouderij in De Lutte. Hun boerderij is omringd door natuurgebied, wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt.
  2. Op boerderij De Paswever in Enter, richten Bert de Wilde en zijn zonen Rudi en Wouter zich op het houden van melkkoeien en het beheer van het Enters Reggedal. De opnamen voor het tv-programma vinden op deze mooie locatie plaats. Als aanwezige kunt u zelf meepraten, maar dat hoeft niet, alleen kijken mag ook.
  3. Gerrit en Emilie Slaghekke heten je van harte welkom op hun bedrijf Slaghekke Asperges. Zij hebben in totaal 4,5 hectare asperges in Bentelo, Enschede en Hengevelde. Met veel plezier steken ze flink wat energie in de productie en alles wat daar bij komt kijken. Hier staat een heerlijk 3-gangen diner voor u klaar, vers bereid door chefkok Eric van Det en zijn team.

Extraatje

Wie weet zit er bij jou in de bus wel een BO’er, een bekende oosterling(e). Tot nu toe gaan mee: actrice Johanna ter Steege, muzikant Hendrik Jan Bökkers, politica Caroline van der Plas, RTV-Oost presentatrice Dorothy Oosting en streektaaldeskundige Thea Kroeze.

Meer weten?

Op de website van Naober vind je meer informatie over deze dag.