Beleef het plattelandsleven en ondernemerschap op drie bijzondere boerenbedrijven in Zwolle, Vinkenbuurt en Bentelo. Geniet van de mooie routes en het heerlijke eten. En maak een tv-opname van RTV Oost mee!

Boerenbedrijven

  1. De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 500 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Dit is in het gebied vlakbij de IJssel in Spoolde. Het pand is volledig transparant, waardoor gasten kunnen meekijken via de ramen bij het maken van kaas en ijs. Ook de schapen kunnen via ramen worden bekeken. De schapen van de familie Van Assen zijn van het ras Fries melkschaap en behoren tot de zeldzame huisdierrassen.
  2. Pieter en Danielle Koonstra runnen in Vinkenbuurt Melkveebedrijf Koonstra. Zij houden hun koeien op een hele duurzame manier. De opnamen voor het tv-programma vinden op deze mooie locatie plaats. Als aanwezige kunt u zelf meepraten, maar dat hoeft niet, alleen kijken mag ook.
  3. Gerrit en Emilie Slaghekke heten je van harte welkom op hun bedrijf Slaghekke Asperges. Zij hebben in totaal 4,5 hectare asperges in Bentelo, Enschede en Hengevelde. Met veel plezier steken ze flink wat energie in de productie en alles wat daar bij komt kijken. Hier staat een heerlijk 3-gangen diner voor u klaar, vers bereid door chefkok Eric van Det en zijn team.

Extraatje

Wie weet zit er bij jou in de bus wel een BO’er, een bekende oosterling(e). Tot nu toe gaan mee: actrice Johanna ter Steege, muzikant Hendrik Jan Bökkers, politica Caroline van der Plas, RTV-Oost presentatrice Dorothy Oosting en streektaaldeskundige Thea Kroeze.

Meer weten?

Op de website van Naober vind je meer informatie over deze dag.