Beleef het plattelandsleven en ondernemerschap op drie bijzondere boerenbedrijven in Ommen, Lemelerveld en Bentelo. Geniet van de mooie routes en het heerlijke eten. En maak een tv-opname van RTV Oost mee!

Boerenbedrijven

  1. Heico en Marianne Blekkenhorst runnen het biologisch melkveebedrijf en de ijsboerderij “De Meulenhorst” in Ommen. In 1997 is de boerderij omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering. Ze hebben 35 melkkoeien, 25 stuks jongvee en enkele huisdieren.
  2. Annemarie Noordman heeft samen met haar gezin varkensboerderij 'Varkenshoff' in Lemelerveld. De Varkenshoff is een mooie lichte zichtstal waar de boerin graag mensen ontvangt die willen weten hoe het er in een varkensstal aan toe gaat. De opnamen voor het tv-programma vinden op deze mooie locatie plaats. Als aanwezige kunt u zelf meepraten, maar dat hoeft niet, alleen kijken mag ook. Annemarie vertelde aan RTV Oost al eens over haar bedrijf. Lees meer daarover in dit artikel.
  3. Gerrit en Emilie Slaghekke heten je van harte welkom op hun bedrijf Slaghekke Asperges. Zij hebben in totaal 4,5 hectare asperges in Bentelo, Enschede en Hengevelde. Met veel plezier steken ze flink wat energie in de productie en alles wat daar bij komt kijken. Hier staat een heerlijk 3-gangen diner voor u klaar, vers bereid door chefkok Eric van Det en zijn team.

Extraatje

Wie weet zit er bij jou in de bus wel een BO’er, een bekende oosterling(e). Tot nu toe gaan mee: actrice Johanna ter Steege, muzikant Hendrik Jan Bökkers, politica Caroline van der Plas, RTV-Oost presentatrice Dorothy Oosting en streektaaldeskundige Thea Kroeze.

Meer weten?

Op de website van Naober vind je meer informatie over deze dag.

Varkenshoff 

3-gangen diner