We hebben een nieuwe app en website. Misschien is niet alles meteen duidelijk en daarom hebben we een aantal vragen met antwoorden op een rij gezet.

Wanneer ik de app open zie ik helemaal geen veranderingen. Hoe kan dat?

Dit betekent dat je app nog niet is geüpdatet. Ga dus snel naar jouw app store en voer de update uit. Zodra de update heeft plaatsgevonden, kun je gebruikmaken van onze vernieuwde app. Je kunt de update hier vinden:
- Google Play Store
- App Store

De nieuwe app werkt op iOS-toestellen met de versie 13, 14 en 15 en op Androidtoestellen met de versie 10, 11 en 12.

Waar zijn de regio's gebleven?

In het hoofdmenu vind je onder het kopje nieuws de regio's terug. Wel hebben we de elf regio's teruggebracht naar vijf om het wat overzichtelijker te maken. We zijn aan het onderzoeken of je kunt aangeven in welke gemeentes je geïnteresseerd bent, zodat je daar meer berichten van krijgt. Onder het nieuws vind je natuurlijk ook al het nieuws nog terug.

Waar kan ik live tv kijken?

Op de website vind je hiervoor een icoontje ‘Tv & Radio’ rechtsboven in de site. In de app vind je dit icoontje ook terug, alleen dan onderin het menu. Klik je hierop dan kom je op de pagina waar je de stream kunt aanzetten. Je kunt via deze pagina ook alle programma’s terugvinden die zijn uitgezonden en de gids inzien.

Waar kan ik live radio kijken en/of luisteren?

Op de website vind je hiervoor een icoontje 'Tv & Radio' rechtsboven in de site. In de app vind je dit icoontje ook terug, alleen dan onderin het menu. Klik je hierop dan kom je op de pagina met de TV stream. Klik daarboven op 'Radio'. Je komt nu bij de radio stream. Als je de stream aanklikt kun je direct naar Radio Oost luisteren. Wil je ook meekijken? Klik dan onder de stream op 'Kijk live'.

Hoe kan ik notificaties instellen in de app?

Hiervoor ga je naar het ‘Meer’ menu rechtsonder in de app. Hier kun je de optie ‘Instellingen’ terugvinden. Zodra je hierop geklikt hebt, ga je naar de optie ‘Notificaties’.

Hoe zet ik de donkere modus aan?

Je kunt nu ook kiezen voor de zogeheten "dark modus" op de app. Die zet je aan door rechtsonder op 'meer' te drukken en vervolgens op 'instellingen'. Daar kun je kiezen voor donkere modus. Als je daar op drukt kan je kiezen of je de modus aan wil, uit wil of dat je wil dat de modus zich aanpast aan de dag.

Ik heb de donkere modus op automatisch staan, maar toch blijft mijn achtergrond donker. Hoe kan dat?

Dat ligt aan de instellingen van je telefoon. Kijk of je toestel op de donkere stand staat. Als die geactiveerd is, dan moet je de donkere stand uitzetten.

Waarom is er zoveel wit aan de zijkant van het beeld van de website op een desktop?

We hebben de nieuwe app en site tegelijk ontworpen. Bij het vormgeven zijn we uitgegaan van mobiel, omdat een groot deel van de lezers via mobiel het nieuws leest op de mobiele app of de mobiele website. Daardoor is de website op de laptop of desktop wat smaller.

Kan ik de letters vergroten of verkleinen?

Dat kan. Je kan in een artikel op de aA klikken rechtsboven. Je kan ook naar de app-instellingen gaan en daar de lettergrootte aanklikken die je prettig vindt.

Ik wil iets kwijt over de nieuwe app of website, kan dat?

Ja, dat waarderen we enorm. Via dit formulier kun je je feedback insturen.

Ik wil een tip of correctie sturen, kan dat?

Ja, dat kan. Onderaan ieder artikel kun je kiezen of je een reactie wil sturen via de mail of via WhatsApp.