Archief

Feyenoord in slotminuut naast FC Twente

De topper in de eredivisie tussen Feyenoord en FC Twente is zondag in 1-1 geëindigd.
De ploeg van trainer Steve McClaren had het moeilijk tegen de thuisclub, die sterk aan de wedstrijd begon. Vooral aanvaller Cisse had een aantal grote kansen, maar wist deze niet te benutten. FC Twente ontsnapte voor rust meerdere malen, mede met behulp van de paal. Zelf creëerde de Enschedeeers weinig kansen in de eerste helft, alleen Blaise Nkufo had halverwege het eerste bedrijf een mogelijkheid om zijn club op voorsprong te zetten, maar de clubtopscorer vergat de bal binnen te schieten.
Na rust werd de sfeer tussen beide teams broeierig. FC Twente-trainer Steve McCLaren werd in de 61e minuut zelfs naar de tribune verwezen, nadat hij het veld in was gelopen. In de 73ste minuut was het dan toch Twente dat, geheel tegen de verwachting in, op voorsprong kwam. Invaller Nicky Kuiper nam de 1-0 voor zijn rekening. Dit was tevens het startschot voor een aanvalsoffensief van de Tukkers, maar Nkufo en Perez wisten de voorsprong niet uit te breiden. Vlak voor het einde was er nog een kans voor Janssen, maar hij stuitte op keeper Van Dijk. In de 93e minuut kreeg de thuisclub een penalty, vanwege een handsbal. Invaller Makaay hield het hoofd koel en scoorde de gelijkmaker. Hierdoor werd de eindstand op 1-1 bepaald.

Feyenoord - FC Twente   1-1

0-1 Kuiper (74)
1-1 Makaay (93, penalty)

Geel: Rajkovic, Nkufo, Perez, Tiote, Douglas
Arbiter: Luinge
Bijz: Steve McClaren rood (61)

Feyenoord: Van Dijk, Fernandez, Vlaar (Makaay/75), Bahia,Van Bronckhorst, El Ahmadi, De Guzman, Fer, Slory, Tomasson (Wijnaldum/69), Cisse.
FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Rajkovic (Kuiper/45), Brama, Perez (Akram/87), Tiote (Janssen/82), Ruiz, Nkufo, Vujicevic.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.