Persberichten

Nieuwe serie ‘Made in Overijssel’

Het TV Oost programma ‘Made in Overijssel’ laat zien hoe synergie, creatie en innovatie ontstaan tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en studenten. Vanaf dinsdag 29 september komen in een gloednieuwe serie van twaalf afleveringen weer de nieuwste uitvindingen, producten en innovaties voor het voetlicht. Studenten van de Universiteit Twente voeren spelopdrachten uit die te maken hebben met de producten van innovatieve bedrijven. Bovendien werken ze in teams van minimaal twee studenten aan een ‘case’, een probleemstelling die gekoppeld is aan deze bedrijven. Het team dat volgens de jury de beste oplossing levert, kan een geldbedrag winnen van maximaal € 11.000,-!
In elke aflevering van ‘Made in Overijssel’ staan twee Overijsselse bedrijven centraal. Bij het ene bedrijf voeren de studenten een spelopdracht uit, het andere bedrijf is het onderwerp van hun ‘case’. Alle opdrachten staan in het teken van duurzaam ondernemen, waarbij gestreefd wordt naar een balans tussen resultaat, een beter milieu, welzijn van medewerkers en een bijdrage aan de maatschappij. Bij het uitwerken van de ‘case’ krijgen de studenten begeleiding van een hoogleraar van de kennisinstituten van de Universiteit Twente.
In de eerste aflevering van ‘Made in Overijssel’ is de ‘case’ gekoppeld aan Groothuis Woningbouw uit Almelo, een toonaangevend familiebedrijf dat op eigen wijze invulling geeft aan het begrip duurzaam bouwen. Voor de spelopdracht gaan de studenten naar Unipro in Haaksbergen, een bedrijf dat hulpmaterialen en diensten levert voor het afwerken van bestaande en nieuwe vloeren.
In ‘Made in Overijssel’ wordt ook wekelijks aandacht besteed aan een genomineerde voor de ‘Kamer van Koophandel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Award’. Deze Award zal worden uitgereikt tijdens het Congres Duurzaam Ondernemen op 11 december.
‘Made in Overijssel’ is vanaf 29 september elke dinsdag te zien bij TV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.
Voor meer informatie:
Say Yeah Motion Media (producent), Kim Wagenvoort / Priscilla Harder
Tel.: 053 – 43 59 959 / E-mail info@say-yeah.nl / www.madeinoverijssel.tv
Foto Laurens-Jan Stam, één van de presentatoren van Made in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.