Recepten

Indonesische wrap

Een heerlijk en makkelijk recept voor het weekend. U houdt lekker veel tijd over om te genieten van het nog steeds prachtige weer...

Ingrediënten:

Procureurvlees (schouderkarbonade zonder bot)
Water
Ve-tsin
Zeezout
Steranijs (anijsblokjes)
Gemberwortel (djahé)
Ui met schil
Champignons
Wortel
Prei
Ui
Bamboe scheuten
vlees
Wrap
Ketjap manis
Honing
Zeezout, knoflook en sambal naar smaak

Bereiding vlees:


Kook het vlees met de daarbij behorende ingrediënten goed gaar. Kun je geen steranijs kopen neem dan anijs blokjes en vervang eventueel de gemberwortel voor djahé. Dit vlees is na marineren in ketjap manis en sambal en afbakken, uitermate geschikt om er babi pangang van te maken.

Bereiding wrap:

Snij alle ingrediënten in dunne reepjes, bak ze in een pan in een beetje olie met knoflook beetgaar. Maak het op smaak met zeezout, sambal, honing en iets ketjap. Verwarm de wrap in een oven zoals beschreven. Leg er het mengsel op en rol hem op. Serveer er atjar bij of een andere salade.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.