Archief

FC Twente en Steaua scoren niet

FC Twente heeft donderdagavond een punt overgehouden aan het tweede duel in de groepsfase van de Europa League. In De Grolsch Veste bleef de ploeg in een teleurstellende wedstrijd steken op 0-0 tegen Steaua Boekarest.
FC Twente begon fel tegen Steaua Boekarest, dat echter weinig kansen weggaf aan de thuisploeg. Alleen Kenneth Perez werd gevaarlijk voor het doel van Zapata. De Roemenen lieten zich na twintig minuten ook gelden in De Grolsch Veste, die met 19.200 toeschouwers niet was uitverkocht. Steaua Boekarest toonde zich scherp in de omschakeling. Dat resulteerde na een half uur spelen in een grote kans voor Pantelos Kapetanos. Sander Boschker wist de bal echter te pareren van de Griekse aanvaller. De grootste kans voor FC Twente kwam op naam van Blaise Nkufo, maar de clubtopscorer miste de overtuiging in zijn schot met links. Vlak voor rust kwam de thuisploeg goed weg toen Rada, na een gevaarlijke vrije trap, de grootste kans van het eerste bedrijf verprutste. Hij schoot tegen de borst van Boschker.
Na de hervatting beten de Roemenen weer gevaarlijk van hun af. In de 55ste minuut wist aanvaller Stancu een zeker lijkende treffer te reduceren tot een achterbal. Twente speelde slordig en dat zorgde ervoor dat de roep om Theo Janssen aanzwol op de tribunes. Trainer Steve McClaren gaf gehoor aan het verzoek van de fans en hij bracht Janssen en debutant Parker in voor Tioté en Perez. Vlak voor die dubbele wissel had Ruiz de fans in extase kunnen brengen, maar hij vond na een fraaie volley de knuisten van Zapata. Steaua koesterde in het laatste deel van de wedstrijd de puntendeling, toch moest de ploeg van de nieuwe trainer Stoichita nog een beroep doen op het nodige fortuin in de slotfase. Blaise Nkufo wist echter geen raad met een uitgelezen mogelijkheid die hem werd geboden in de voorlaatste minuut, 0-0.
FC Twente gaat na twee duels nog wel aan de leiding in Groep H. De ploeg heeft één punt meer dan Fenerbahce, dat met 1-0 wist te zegevieren op FC Sheriff.

FC Twente - Steaua Boekarest     0-0


Arbiter: Rochi
Geel: Rada, Stoch, Nicolita
Toeschouwers: 19.200
FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Perez (Parker/62), Tioté (Janssen/62), Stoch (Vujicevic/84), Nkufo, Ruiz.
Steaua Boekarest: Zapata, Nicolita, Ghionea, Rada, Marin, Surdu (Onicas/77), Bicfalvi, Szekely (Ninu/92), Toja, Stancu (Ionescu/94), Kapetanos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.