Nieuwsbrief

‘Kans op een Nieuwe Koers’ binnenkort

Woensdag 14 oktober is bij TV Oost de eerste aflevering te zien van ‘Kans op een Nieuwe Koers’, een intrigerend reisverslag van programma- maakster Jauke Boerdam.
Drie weken lang voer ze mee met ‘De Tukker’, een zeilschip uit Enschede dat ontspoorde pubers een kans geeft op een nieuwe start. Aan boord bevinden zich jongeren die ernstig in de problemen zijn gekomen door drank, drugs of mishandeling. Soms is hun thuissituatie zo slecht dat ze nergens anders terecht kunnen. De rauwe emotionele uitbarstingen, de vaak heftige verhalen, de achtergronden, de begeleiders en de doelstellingen van dit project komen allemaal aan bod in een boeiende en confronterende docusoap.
Het zeilschip De Tukker is gebouwd in 1912, hetzelfde jaar als de Titanic. Op De Tukker echter ontdekken pubers dat ze hun eigen ondergang kunnen voorkomen. De reis is confronterend, omdat ze met zeventien mensen op een klein schip zitten en nooit een moment voor zichzelf hebben. De jongens en meiden komen zichzelf daardoor bikkelhard tegen, een vakantie is het zeker niet. Ze moeten werken, worden zeeziek, moeten bergen beklimmen en ondergaan een solobivak waarbij ze zichzelf vierentwintig uur moeten zien te redden in het bos. De Tukker laat ze zien hoe ze een nieuwe koers kunnen varen. Of ze die kans grijpen, is hun eigen keus…
‘Kans op een Nieuwe Koers’ is vanaf 14 oktober elke woensdag te zien bij TV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Er zijn herhalingen op zondag om 16.40 en 19.40 uur.
Hier is uitgebreide informatie te vinden over De Tukker en de jongeren uit de serie. Ook is daar wekelijks een persoonlijk reisverslag te lezen van programmamaakster Jauke Boerdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.